Kijk ook eens op social media!

Nieuws

Niek Meijer Vrijwilligersprijs

Vanmorgen om 10:30 waren wij als bestuur uitgenodigd in het raadhuis van Zandvoort, omdat wij als bestuur genomineerd waren voor de Niek Meijer Vrijwilligersprijs. Er waren allemaal mensen genomineerd met mooie initiatieven en die veel doen voor de samenleving van Zandvoort. Wij hebben met veel eer en trots de prijs in handen mogen nemen en daar zijn wij heel erg blij mee! De woorden van de jury waren ‘Het bestuur van Hildering is dynamisch, jong en gaat met hun tijd mee. Ze zijn naast hun drukke privé leven bezig met het besturen van de vereniging en dat doen zij met al hun plezier’. Deze woorden zijn precies waar het bestuur het voor doet, maar ook omdat het leuk is om iedereen die van toneel en theater houdt daarmee in aanraking te laten komen. Het bestuur wil iedereen die meewerkt en betrokken is bij deze mooie vereniging bedanken! Iedereen heeft zo zijn taken en daar zijn wij als vereniging alleen maar trots op! We zijn een hechte groep en kijken met elkaar naar de toekomst om weer mooie toneelstukken neer te zetten!!

Voor iedereen die genomineerd was, ga zo door met jullie werk, want dat wordt gewaardeerd!!

Tijden voorstelling ‘De Gelukkige Winnaar’

Wij staan in de krant en daar zijn wij blij mee 🗞 ! Er is alleen wel wat onduidelijkheid over de aanvang van ons stuk. Want dat is natuurlijk al jaren hetzelfde en niet veranderd in de lockdown 😉. Het volgende is juist: Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april staan wij in de Theater de Krocht met het stuk ‘De Gelukkige Winnaar’. De deuren van de zaal gaan open om 19:30. Aanvang van de show is 20:15 en laat u verrassen tot hoe laat u in de zaal zit 🎭!De kaarten gaan snel en als u de voorstelling wilt zien dan kunt u nu nog kaarten bestellen op: http://toneelhildering.nl/…/kaart-verkoop-reservering…/

Kaartverkoop van start!!

Wat doe je als je vrouw je heeft verlaten, je geen werk meer hebt, je in de schulden zit en je bij je broer in huis woont? Juist, dan zet je een huwelijksadvertentie! Tenminste, dat doe je als je Ruud van Velzen heet. Uit de reacties die hij op zijn advertentie heeft gekregen, heeft hij zes, rijke, dames geselecteerd en hen allen tegelijk uitgenodigd in het huis van zijn broer. De zes vrouwen denken dat Ruud veel geld heeft en een echte heer is, maar of zij zelf wel zo eerlijk zijn… Wie van de dames wordt uiteindelijk gekozen door Ruud om mee te mogen op een cruise en is hiermee ‘De gelukkige winnaar’? Of zal Ruud uiteindelijk achter het net vissen en gaat er iemand anders met de vangst vandoor?

Wilt u kaarten bestellen voor vrijdag 22 of zaterdag 23 april, kunt u dat via deze link doen: http://toneelhildering.nl/nl/kaart-verkoop-reservering-nieuwe-voorstellingen/!

De gelukkige winnaar

Op 22 en 23 april staat het stuk ‘De gelukkige winnaar’ op de agenda en wordt dit stuk opgevoerd voor jullie in Theater de Krocht in Zandvoort! Onder regie van Nathalie Plantinga is een enthousiaste groep begonnen met het repeteren van het stuk. Nog 1,5 maand repeteren en dan staan we voor u klaar en gaan we er een feest van maken. Na 2 jaar geen stuk gespeeld te hebben zijn we zeer blij dat het nu toch lijkt alsof het echt gaat gebeuren.
Voor meer informatie voor kaarten houd de wedsite en de Facebook pagina in de gaten!!

Deelname Eenakter festival

Een paar maanden geleden vroeg het bestuur van Hildering mij of het mij leuk leek om een eenakter te regisseren voor een eenakterfestival in IJmuiden genaamd KET. Ik was enthousiast en met hulp van de leescommissie heb ik een interessante en grappige eenakter uitgekozen genaamd ‘High tea’. Nu konden we beginnen!

Het stuk ging over twee welgestelde dames die in een chic restaurant afspreken om onder het genot van een drankje (lees: veel drank) en lekkere hapjes bij te praten en voornamelijk te roddelen. Voor de afspraak heeft een van de dames (Marie-Louiser) een akkefietje gehad met een ‘gewone vrouw’; een pleb. Naarmate de alcohol vloeit, blijft er van de goede opvoeding van de dames nog maar weinig over. Als vervolgens de ‘gewone vrouw’ verhaal komt halen, wordt het pas echt chaos. 

Samen met Jan-Hilco als Rogier de ober, Annet als Marie-Louise, Hil als Clarissa en Therry als Dora, zijn we dit avontuur aangegaan. Het was de eerste keer dat Hildering mee zou doen met dit eenakterfestival, dus we wisten niet precies wat we konden verwachten. Omdat de repetitieruimte van Hildering al veel gebruikt zou worden, was het een uitdaging om te repeteren met elkaar. Maar dit is goed gelukt. Samen kwamen we er wel. We gingen gauw aan de slag want we hadden maar ongeveer vier weken de tijd om te repeteren. We repeteerden dan ook zo’n twee a drie keer in de week.

Na een leesrepetitie gingen we aan de slag met het repeteren en neerzetten van het stuk. Al vanaf de leesrepetitie voelde ik; ja, dit is het. Dit is een fantastisch stuk met fantastische spelers. Na twee repetities waren we al enorm ver. Er werd hard gewerkt maar we hadden ook enorm veel lol met elkaar. 

Uiteindelijk kwam het moment waarop we naar IJmuiden konden om te kijken hoe de theaterzaal eruit zou komen te zien. Op donderdag 18 november hadden we nog een generale repetitie op locatie en vrijdag 19 november was het dan zover. Nadat we onze spullen hadden klaargezet en het lichtplan hadden besproken, konden we even met elkaar eten voordat we ons klaar moesten maken. 

Het was een eenakterfestival waarbij op vrijdag vijf verschillende theatergroepen hun eenakter gingen laten zien en op zaterdag kwamen weer vijf andere eenakters voorbij. Het publiek bestond uit vrienden, familie en mensen uit de omgeving die vaker naar dit theater kwamen. Wij waren vrijdag als eerste aan de beurt en we mochten dus het spits afbijten.

En wat deden ze het goed. Wat was ik trots als regisseur. Ze moesten het nu zelf doen zonder hulp of sturing van mij. En dat ging hartstikke goed! En het belangrijkste is, dat ze enorm hebben genoten. Ook het publiek genoot zichtbaar. Er werd gelachen en goed gereageerd. Het was een succes. Na het spelen kwamen we bij elkaar en het eerste wat er werd gezegd was: “Wanneer mogen we weer?”. Dit smaakte dus naar meer. Maar helaas, voor nu is het even niet anders.

Lieve Jan-Hilco, Hil, Therry en Annet; ik heb van jullie genoten! Ik ben trots op ons wat we samen hebben neergezet in vier weken tijd. En wie weet, misschien kunnen we dit leuke stuk ooit ook aan de Zandvoorters laten zien. 

Nathalie
Regisseur

Voorstellingen 28 en 29 januari

Wij hebben afgelopen december gecommuniceerd dat wij de voorstellingen Oma’s Wil naar eind januari hebben verplaatst. Helaas was het door de corona maatregelen van afgelopen weken niet haalbaar om het stuk voor u op de planken te krijgen. Dit vinden wij enorm jammer, want wij hebben allemaal reuze zin om u weer te zien.

Blijf gezond en wij zien u hopelijk bij een volgende voorstelling.

Gelukkig nieuwjaar!

Wat een raar theater jaar is het geweest. Helaas ook dit jaar weer geen voorstellingen die we op de planken aan jullie hebben kunnen laten zien. Hopelijk brengt 2022 ons een mooi theater jaar met nieuwe voorstellingen.
Wij wensen alle donateurs, spelers, vrijwilligers en alle mensen die bij onze voorstellingen zijn geweest of nog komen een gezond 2022! Blijf gezond en hopelijk tot snel bij één van onze voorstellingen!!

Voorstellingen ‘Oma’s Wil’ verplaats naar eind januari

Wauw wat is dit weer een moeilijk bericht naar buiten te brengen zeg!

Met pijn in ons hart moeten wij mededelen dat de voorstellingen van Oma’s wil a.s. 10 en 11 december niet door gaan. We waren er bijna, maar helaas zijn er toch te veel besmettingen en zijn de maatregelen weer aangescherpt.

Gelukkig kunnen we wel mededelen dat Oma’s wil op andere data wordt gespeeld. De vervangende data zijn: 28 en 29 januari van het nieuwe jaar. Alle reserveringen voor december zijn komen te vervallen. Er zal dus in januari opnieuw gereserveerd moeten worden. Wij komen bij u terug als er weer gereserveerd kan worden. Houd onze website en Facebook in de gaten.

Rest mij alleen nog te zeggen: Fijne feestdagen en blijf gezond!