Kijk ook eens op social media!

Foto’s

Nieuwsgierig naar de stukken die wij afgelopen jaren gespeeld hebben? Bekijk een selectie van de foto’s.

Wat doe je als je vrouw je heeft verlaten, je geen werk meer hebt, je in de schulden zit en je bij je broer in huis woont? Juist, dan zet je een huwelijksadvertentie! Tenminste, dat doe je als je Ruud van Velzen heet. Uit de reacties die hij op zijn advertentie heeft gekregen, heeft hij zes, rijke, dames geselecteerd en hen allen tegelijk uitgenodigd in het huis van zijn broer. De zes vrouwen denken dat Ruud veel geld heeft en een echte heer is, maar of zij zelf wel zo eerlijk zijn… Wie van de dames wordt uiteindelijk gekozen door Ruud om mee te mogen op een cruise en is hiermee ‘De gelukkige winnaar’? Of zal Ruud uiteindelijk achter het net vissen en gaat er iemand anders met de vangst vandoor?

Vanwege de corona pandemie hebben wij in heel 2020 en het voorjaar van 2021 helaas geen voorstelling kunnen spelen. Wij hopen in december 2021 weer een nieuw toneelstuk ten tonele te brengen en zullen dan uiteraard weer nieuwe foto's plaatsen.

Tijdens het blijspel dat wij in december 2019 hebben gespeeld, was het publiek getuigen van het wel en wee van vier echtparen. Bedscènes van Alan Ayckbourn speelt zich af op één roerige avond in drie verschillende slaapkamers. Vier stellen, drie slaapkamers. Eén stel heeft weliswaar geen slaapkamer maar maakt grif gebruik van de andere slaapkamers en dat zorgt voor de nodige opwinding. Een vrouw alleen op pad, een huwelijk dat op knappen staat, een man op bed met helse rugpijn en een stel dat al vele stormen heeft doorstaan en slechts gelukkig lijkt. Prima ingrediënten voor een dolkomische avond!

Eindelijk was het dan zover, een bijzonder jubileum: 70 jaar toneelvereniging Wim Hildering. Deze keer presenteerden wij u het sprookje Sneeuwwitje, maar dan anders. Zoals de titel al verklapt, zal dit sprookje anders verlopen dan u zou verwachten. Natuurlijk staat de stiefmoeder voor de spiegel en natuurlijk zegt die spiegel dat zij de mooiste is, alleen Sneeuwwitje… dàt is pas een lekkerding. Sneeuwwitje gaat ook in dit verhaal met de jager naar het bos en komt bij de dwergen terecht. Maar intussen terroriseren de dwergen een aantal bejaarden, die op een bijzondere manier wraak nemen. Als na een bezoek van diverse andere sprookjesfiguren (waaronder een vegetarische, verliefde wolf) de prins uiteindelijk dè kus geeft is er toch nog iets normaals aan deze versie van dit beroemde sprookje. Dit stuk vereist een grote cast, waarin vrijwel alle leden meespeelden en ook onze jeugdafdeling heeft voorafgaand aan en tijdens het stuk een belangrijk aandeel in het stuk gehad.

Dokter Pernod moet, na een misgelopen afspraak met zijn maîtresse Suzanne, buiten op een bank slapen. Als hij ’s morgens door zijn butler, Louis, dan toch zijn woning binnen ziet te komen, is zijn echtgenote Yvonne, toch wel heel nieuwsgierig naar zijn nachtelijke escapade. Maar Pernod heeft fantasie; hij verzint van alles! Wanneer dan ook nog zijn schoonmoeder op bezoek komt, gaan de poppen pas echt aan het dansen! Gelukkig heeft Jules een appartement voor hem op de tussenverdieping, zodat hij Suzanne kan blijven zien. Maar of dat nou zo’n goed idee blijkt te zijn…..

Wat gebeurt er in het gezin Gummie wanneer de dochter des huizes gaat trouwen met een vriendin, een lottoformulier moet worden ingeleverd, de wijnhandel niet volgens het boekje loopt, er een huwelijk gered moet worden en oma ook nog eens bij het gezin woont? Je ziet het allemaal tijdens de voorstelling van ‘De mense kenne niet meer lache’.

De tante, tante Bella, van gebroeders Duursma is overleden. De broers zijn hier niet erg rouwig om, want van een hechte band was geen sprake. De heren ontvangen wel een erfenis en die bestaat uit: 'een iets wat verpauperde beautysalon'! U zult begrijpen dat wanneer de broers besluiten de boel een beetje op te knappen en de tent open te houden, garant staat voor humor. Helemaal als blijkt dat tante Bella helemaal niet zo’n gemakkelijk klantenbestand had. Gelukkig komt er ineens een stagiaire aanzetten en, minder gelukkig, ook nog andere familie.

Liesbeth van Tilburg, een gescheiden jonge vrouw heeft een Bed & Breakfast aan zee. Paul, haar vroegere peetoom, helpt haar af en toe met haar financiële problemen. Op zekere dag komt hij met een verhaal, dat met één klap een eind zou kunnen maken aan haar financiële problemen. Als zij trouwt met de voor haar volkomen onbekende Freek Wagemakers, zullen zij samen erfgenaam worden van een gigantisch vermogen. Maar moet ze dit wel doen? Naast deze kwestie krijgt zij ook nog te maken met een inwonende nicht, een niet al te snuggere hulp, vreemde buren en zelfs de zussen van de mogelijke huwelijkspartner. Het bed & breakfast zit aardig vol, maar wat nu?

Eindelijk was dan zover, een bijzonder jubileum: 65 jaar toneelvereniging Wim Hildering. Een bijzonder jubileum vereist dan ook een bijzonder stuk. Er is gekozen voor de musical ‘Oliver Twist’ van Charles Dickens. Een grimmige kijk op de sociale verhoudingen en armoede van het negentiende-eeuwse Engeland. Het is het verhaal van Oliver, die geboren wordt in diepe armoede, het is het verhaal van armenhuizen, zakkenrollers en duistere kroegen. Dit stuk vereiste een grote cast, waarin vrijwel alle leden meespeelden en er waren vele figuranten in rollen van kleine kinderen.

Zeven! vrouwen zijn onder valse voorwendselen naar boerderij ‘ De Zevende Hemel ‘ gelokt. Zes vrouwen denken daar een weekendcursus te volgen en de zevende is de uitzendkracht die is ingehuurd om gastvrouw te zijn. Als eenmaal blijkt dat ze voor totaal verschillende cursussen hebben ingetekend ontstaat er grote verwarring. Tot overmaat van ramp blijkt dat de cursussen helemaal niet doorgaan, maar dat ze in een live-uitzending zitten. Het is een tv-programma waarin de deelnemers opdrachten moeten doen en de kijker uiteindelijk bepaalt wie de meest populaire deelnemer is.

Harriët leeft als gescheiden vrouw in een dure, monumentale woning in Wassenaar. Zij heeft voor haar financiële problemen een zeer uitgekookte oplossing bedacht. Maar er zit ook een keerzijde aan die oplossing. Zij moet namelijk zeer nauwkeurig een agenda bijhouden… Als dan na een tijdje een oude bekende langskomt lijkt het wel of de deurbel niet meer stopt. Het wordt hoe langer, hoe drukker in haar huis! Een echte klucht bomvol verrassingen.

Het gebouw waarin nu restaurant de Gevulde Snoeshaan is gevestigd was vroeger een snackbar. Dat brengt voor Gaston de Kroon, de nieuwe eigenaar, veel problemen met zich mee. Hij doet er alles aan om van de gevulde Snoeshaan een stijlvol en chique restaurant te maken. Maar met lui en brutaal personeel, problemen in de organisatie, de meest bizarre gasten en een chronisch gebrek aan toiletpapier is dat geen gemakkelijk opgave…..

Dit stuk speelt zich in de eerste helft van de voorstelling af in de jungle. In deze jungle treffen meerdere groepen elkaar: een groep soapacteurs, een groep patiënten die een therapiesessie volgen, een aantal verdwaalde bejaarden en een hysterische reisleidster die haar reizigers nergens meer kan vinden. Dit levert uiteraard confrontatie en veel grappige momenten op. Na de pauze verplaatst het stuk zich naar een gesticht en vervolgens is het publiek getuigen van de uitreiking van de soap-awards. Tijdens deze show gaat alles mis wat er maar mis kan gaan. Deze voorstelling was dus een echt spektakelstuk.

Deze komedie gaat over het huishouden van Tineke dat niet bepaald op rolletjes loopt. Ze is getrouwd met Hans en stiefmoeder van 2 dochters. Haar moeder woont ook bij de familie in. Tineke is degene die de boel draaiende probeert houden binnen het gezin. Ze wordt eigenlijk door iedereen gebruikt voor allerlei vervelende klusjes. Dan krijgt ze ook nog haar schoonzus en haar broer te logeren met als gevolg allerlei hilarische gebeurtenissen. Zelfs haar overleden schoonmoeder doet het nodige stof opwaaien. Een avondvullende en bruisende komedie, een avond lachen om de familieperikelen van een ander.

Ter ere van het 60-jarig jubileum van onze toneelvereniging speelden wij de musical ‘De Jantjes’. In het café van Tante Piet is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en proberen ieder op eigen wijze iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes, net afgezwaaid uit het leger lukt het hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door intriges, verloren liefdes, geldproblemen en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren en te vertrekken naar Nederlands Indië. En dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren is het feest in de Jordaan, maar er blijkt veel veranderd!

Ook de jeugd van onze toneelvereniging staat 1 x per jaar met een eigen voorstelling op de planken. In 2007 speelden zij het stuk 'Blaren'. Een uitdagend en goed stuk dat zelfs nu, ruim 15 jaar later, nog regelmatig onderwerp van gesprek is, Veel van onze jeugdleden stromen op 18-jarige leeftijd door naar de volwassenen.

Het is druk in de wachtkamer van Schrut, een stichting die mensen, die het spoor een beetje bijster zijn, weer op de rails zet. Zo verschijnen er voor de broeder en de zuster die er werken onder andere: mevrouw Lieshout, die likkend door het leven gaat ; mevrouw Tromp, die in een wereld leeft die marine heet ; meneer Stam, die graag een deel van zijn anatomie laat zien en mevrouw Van Buren, die denkt dat ze koningin is. Hoe deze figuren van hun kwaad of waanideeën afkomen, was te zien in deze klucht.